Business plan de afaceri

Cash[ edit ] Payment by cash. Such transactions are usually termed acquisitions rather than mergers because the shareholders of the target company are removed from the picture and the target comes under the indirect control of the bidder's shareholders. Stock[ edit ] Payment in the form of the acquiring company's stock, issued to the shareholders of the acquired company at a given ratio proportional to the valuation of the latter.

Business plan de afaceri

El prezinta imaginea actulala a afacerii ,obiectivele si felul in care acestea se pot realiza,structura sa putind varia in functie de natura afacerii urmarite. El explica situatia prezenta a firmei,ce planuiti sa faceti in viitor,cum veti actiona ,cit de mult va costa si care vor fi veniturile asociate.

In general un plan de afaceri contine o descriere a companiei a produselor, a serviciilor a pietei-tinta,a planului de marketing,a strategiei de vinzari,o prezentare a documentelor financiare si a echipei de management. In primul rind business plan de afaceri de afaceri este un instrument de lucru folosit pentru a incepe si de a derula o afacere care necesita resurse materiale,financiare si umane.

Acesta este folosit atit pentru firme start-up pentru a-si trasa un itinerariu necesar cit si de companii deja existente pentru a-si putea indeplini cu success obiectivele stabilite.

Din pacate multi antreprenori asociaza planul de afaceri doar cu momentul demararii unei firme noi sau pentru a obtine o finantare.

Chiar daca acestea sunt cele mai frecvente utilizari, ele nu sunt totusi singurele, planul de afaceri fiind un instrument valoros si pentru operarea efectiva a afacerii indiferent daca aceasta are sau nu nevoie de finantare. In final toate afacereile au nevoie de planuri de afaceri pentru a-si optimiza procesul de dezvoltare si a-si atinge obiectivele propuse pentru a se asigura ca nu se indeparteaza de linia care si-au trasat-o.

Ceea ce trebuie retinut este ca rolul unui plan de afaceri nu este doar de a demonstra ca afacerea merita finantata ci in primul rind de a ghida inteprinzatorul inca din primul an de operare a afacerii.

Planul de afaceri impune in primul rind auto disciplina inteprinzatorului. El schiteaza filozofia companiei precum si liniile directoare dupa care iti desfasoara activitatea. Il obliga pe inteprinzator sa gindeasca si sa cerceteze planurile si perspectivele companiei pe termen lung.

Ii impune planificarea detaliata pas cu pas a afacerii si anticiparea problemelor care se pot ivi in fiecare etapa. Dupa demararea afacerii, planul de afaceri mentine atentia managerilor focalizata asupra obiectivelor majore nepermitind ca operatiunile de zi cu zi sa le distruga atentia de la acestea.

Planul de afaceri nu reprezinta un formular ce trebuie completat la cererea unui ofiter de credite,un element birocratic ce trebuie realizat pentru a obtine o anumita suma din partea unui finantator. El reprezinta insusi esenta afacerii si transpune pe hirtie obiectivele inteprinzatorului necesitind astfel maxima atentie si seriozitate.

Ceea ce trebuie inteles este ca planul de afaceri nu este un pasaport pentru obtinerea finantarii ci o cale de evidentiere a flerului si spiritului anteprenorial,a ideii de afaceri promovate. El nu este un glob de cristal in care se ghiceste viitorul ci un instrument bine elaborat si fundamentat ,un ghid al evolutiei viitoare in afaceri bazat pe analize si date concrete.

Asadar,dintr-o perspectiva foarte simplista,planul de afaceri este orice plan care ajuta o afacere sa priveasca in viitor, sa aloce resurse, sa concentreze asupra punctelor-cheie si sa se pregateasca pentru eventualele probleme si oportunitati. El este un instrument al prezentului elaborat prin aproximatii successive,utilizind experienta si realizarile din trecut ale firmei pentru a proiecta in mod realist cale spre viitor.

Planul de afaceri este un document scris care descrie natura afacerii,piata tinta,avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor,precum si resursele si aptitudinile de care dispun propietarii afacerii.

El este un document de reflectare cit mai exact a activitatii companiei pe un anumit interval de timp, de regula 12 luni luind in calcul perioada urmatoare 2 pana la 4 ani.

Putine companii planifica activitatea pentru mai mult de cinci ani datorita nesigurantei ce caracterizeaza aceste previziuni. Planul de afaceri poate da o prima imagine asupra perspectivelor reale ale afacerii; pot fi astfel evitate pierderile provocate de proiecte neviabile inainte ca ele sa se fi produs efectiv.

business plan de afaceri

Intocmirea planului de afaceri permite:Cu un exemplu simplist, dacă am o gogoșerie și în business plan am scris de gogoși de 5 lei, dar în realitate nu am reușit să fac decât de gogoși care se vând cu 4 lei, în timp ce salariile personalului au crescut cu 10%, ar trebui să fac modificările respective (număr de gogoși, preț, număr de oameni, salarii) și să aflu din formulele din business plan care este impactul înainte de a pierde foarte mulți bani.

urbanagricultureinitiative.com Easy-to-use free business glossary with over 20, terms. Concise, clear, and comprehensive. Jeff Smith spent a year in prison. But what he discovered inside wasn't what he expected -- he saw in his fellow inmates boundless ingenuity and business savvy.

He asks: Why don't we tap this entrepreneurial potential to help ex-prisoners contribute to society once they're back outside? (From the TED Talent Search event [email protected]). Welcome to the urbanagricultureinitiative.com Book Store featuring critically acclaimed books, new releases, recommendations from our editorial team and the best deals in books.

business plan de afaceri

Check back regularly to find your next favourite book. BI Norwegian Business School is Norway's only triple-accredited school. We offer a range of degrees.

Necesitatea realizarii unui plan de afaceri reiese si din multiplele utilizari pe care la are acesta dupa cum se observa si in schema urmatoare: Pentru a sintetiza redactarea unui plan de afaceri ar trebui vazuta ca o necesitate nu doar in momentul inceperii unei noi afaceri ci si pe intreg parcursulul operarii acesteia. The Economist offers authoritative insight and opinion on international news, politics, business, finance, science, technology and the connections between them. A business plan is a written description of your business's future, a document that tells what you plan to do and how you plan to do it. If you jot down a paragraph on the back of an envelope describing your business strategy, you've written a plan, or at least the germ of a plan.

Mergers and acquisitions (M&A) are transactions in which the ownership of companies, other business organizations, or their operating units are transferred or consolidated with other urbanagricultureinitiative.com an aspect of strategic management, M&A can allow enterprises to grow or downsize, and change the nature of their business or competitive position..

From a legal point of view, a merger is a legal.

model plan de afaceri | urbanagricultureinitiative.com